21 Νοεμβρίου 2016

[προς την κορυφή του Υμηττού 20.11.2016]

Για την κορυφή του Υμηττού υπάρχουνε δύο διαδρομές για να φτάσει κάποιος είτε οδικώς είτε πεζή. Ο ένας [9,95 χιλιομέτρων περίπου] από την Καισαριανή ακολουθώντας το δρόμο προς το Μοναστήρι της Καισαριανής, διασχίζοντας το υπέροχο «αισθητικό δάσος της Καισαριανής» και την Καλοπούλα. Κατόπιν, στο ύψος του πύργου της Ανθούσας, δεξιά προς τη μονή Αστερίου και τέλος, στο ύψος εγκαταστάσεων του ΟΤΕ, πάλι δεξιά κατά μήκος του ασφαλτόδρομου (προς τα αριστερά υπάρχει χωματόδρομος / μονοπάτι που οδηγεί πεζή προς Κάντζα και Παλλήνη) που καταλήγει στην κορυφή του Υμηττού με τις κεραίες. Ο δεύτερος [9,65 χιλιομέτρων περίπου] ακολουθώντας την οδό Αναστάσεως στου Παπάγου προς τα κοιμητήρια Χολαργού και Παπάγου, τα οποία αφού προσπεράσει σύντομα, στο ύψος του πύργου της Ανθούσας, θα συναντήσει τον προηγούμενο δρόμο. Τα μήκη των διαδρομών από τα ύψη των ανισόπεδων διασταυρώσεων τους με την Αττική Οδό μέχρι τις κεραίες στην κορυφή του Υμηττού.  

Στο παρόν ακολουθούμε φωτογραφικά το δεύτερο δρόμο. Η ορατότητα προς το λεκανοπέδιο της πρωτεύουσας ήταν καλή (η πάντως θέα υπέροχη!) ενώ προς τα μεσόγεια αττικής μέτρια. Σημειώνεται ότι τα μεσόγεια αττικής διακρίνονται (πλην της κορυφής) μόνον από την περιοχή εγκαταστάσεων του ΟΤΕ που βρίσκονται 1.120 μέτρα μετά τη μονή Αστερίου.








στην επόμενη διακρίνεται ο πύργος της Ανθούσας



στην επόμενη διακρίνεται ο τρούλος της εκκλησίας των Ταξιαρχών στη μονή Αστερίου






οι τρεις επόμενες, στο ύψος εγκαταστάσεων του ΟΤΕ, προς τα μεσόγεια αττικής 















στην επόμενη στο βάθος μεταξύ άλλων διακρίνονται ο Σαρωνικός κόλπος, ο Πειραιάς μέχρι το Πέραμα και τα νησιά Ψυττάλεια και Σαλαμίνα

στην επόμενη η Ακρόπολη της Αθήνας

στην επόμενη ο Λυκαβηττός





Δεν υπάρχουν σχόλια: